dimarts, 24 de gener del 2012

EL 0 - 3 HI ES!



Malauradament les notícies sobre la privatització de les escoles bressol municipals de Barcelona és certa. La intenció del govern és donar a empreses privades la gestió de les escoles, amb això, la qualitat de l'atenció als infants i les condicions laborals dels professionals que hi treballen, es veuran malmeses. Amb la privatització de les escoles bressol trobem la precarietat dels serveis d'atenció a la petita infància i el respecte per una etapa educativa i de desenvolupament tan important com és els 0 a 3 anys.

No volem que augmentin el número d'infants per classe perquè això afecta a l'atenció directe dels infants i el respecte a les seves necessitats i drets. No volem que l'ajuntament faci negoci amb un dret social com és l'educació, perquè tot i no ser obligatoris, com el 3-6, formem part del sistema educatiu. No volem que l'ajuntament eludeixi la seva responsabilitat moral amb la ciutat de Barcelona, i atrevir-se a desmuntar un model que té més de 40 anys d'història, menyspreant les lluites dels barris que en el seu temps varen fer possible les escoles bressol, és una ofensa per a tota la ciutadania.

I sobretot perquè amb els infants no s'hi val qualsevol cosa, formen part del nostre present i són el nostre futur, i qualsevol servei, de qualsevol manera no és el que volem.


Hi ha moltes educadores i educadors, pares i mares, personal de suport educatiu i altres persones anònimes que ja fa tems lluiten i defensen l'educació de 0 a 3, les mobilitzacions no s'aturen, la lluita per una educació de qualitat acaba de començar, i no s'aturara mai!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada